Olen diilannut tätä kamaa Internetin syrjäkujilla viime vuosituhannelta lähtien, mutta elon myrskyjen sekä luomisen kriisien (lue: saamattomuuden) ansiosta Retardiumina tunnettu sivusto on saanut kokea monta muodonmuutosta, kuolemaa ja jälleensyntymää.

Kuljeskellaanpa huviksemme muistojen polkuja aina vuoteen 1999 saakka. Kuvia klikkaamalla lisätietoa

2017

998.robodog.site

Uudet nousut

998.fi liipaistui kesäkuussa 2017.

2012

Colonia Malpais

Epäonninen valokuvablogi


Colonia Malpais, erikoislyhytikäinen valokuvablogi. Homma kosahtaa kun kameravehkeet vietiin ja mielenkiinto lopahtaa aivan alkumetreille. Ylläpitojärjestelmänä TextPattern.

20.12.2006 – 2008

Retarzine

Retardiumin koliikkinen poika

Pitkien vuodatusten ja novellien blogi. Sisällöt ja sisällöntuottaja ajautuvat identiteettikriisiin Ivalosta Helsinkiin muuton yhteydessä. Oman kotisivun kehittäminen alkaa tuntua työltä, sillä kaiket päivät rakennan verkkosivuja ja -palveluita yrityksille. Pikkuhiljaa sivusto kuihtuu ja katoaa eetteristä. Ylläpitojärjestelmänä loistokas TextPattern.

Retardium aeon

8.10. 2004 – 19.12. 2006

Retardium

Homma kypsyy

Dynaaminen sivupohja Bmachine mahdollistaa helpomman päivittämisen ja sisältöä alkaa kertyä. Ja sitä mukaan lukijoita, joka ahdistaa suunnattomasti. Erikoisjulkaisut kuten paikallislehtisatiiri Ivalolainen saavat peräti useita satoja hittejä. Bloggarikuuluisuuden kliimaksissa syrjäänvetäytyväluonteinen kertojanne tunnistetaan Ivalon R-kioskilla sillä seurauksella, että saan paniikkikohtauksen. Hyvänä puolena tuli opeteltua Javascript- ja PHP-koodausta, tietokantoja ja vaativampia CSS-kikkailuja, ja tätä kautta harrastuksesta muuntui ammatti.

18.9. 2003 – 7.10. 2004

Proto-Retardium

Ensimmäinen blogi

Proto-Retardiumin viikkokatsauksen myötä muinaismallisten staattisten kotisivujen pitäminen muuttuu oikeaksi bloggaamiseksi ivalolaisesta arjesta. Tosin päivittäminen on pirun työlästä käsinkoodaamista. Laajat kuvagalleriat ja nettisarjakuvat.

Esiblogikausi

2002-2003

Salamasamin kotisivuportaali

Julkaisematon

Mukaan tulee sarjakuvat, mutta saitti jää syystä tai toisesta julkaisematta.

2000 – ?

Samoth Grünfesserin kotskasivut

Geocities
Tähän nähtiin lujasti vaivaa. Ei digikameroita, vaan valikon tekemiseen vaadittiin Kallen Zenit EM-filmijärkkäri, pimiö ja lopuksi skanneri. Ikävä kyllä muut sivut ovat kadonneet ajan virran pyörteisiin.

Toisen Geocities-saitin myötä kieleksi vakiintuu suomi ja tarjonta laajenee piirrosten lisäksi lyhyttarinoilla ja skannattuilla valokuvilla. Taustamusiikkina midi-versioita tunnetuista metallibiiseistä. Gif-animaatioita joka sivulla. Liekkejä ja luurankoja. 666!

1999

Homepage of Slammer Sam

Geocities

Aistillinen englanninkielinen Geocities-saitti sisältää mm. kävijälaskurin, downloads-sivun, piirroksia ja vieraskirjan. Ja angstia, kilokaupalla angstia. Huh huh, sitä voi olla kiitollinen ja onnellinen, ettei tuohon aikaan ollut sosiaalista mediaa eikä varsinkaan digikameroita jokaisen taskussa.

(Ei ääniä)
Loading...

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *