Säästä tai kuole

Uudessa Me Naiset -lehdessä oli yhtenä teemana säästäminen. Heidän vinkkinsä olivat kuitenkin abstrakteja ja huonoja, kuten kaikki asiat tässä maailmanajassa. Nuoruudessani elin hyvin laihoja aikoja. Nyt haluankin jakaa kanssanne pari elämänmakuista rahansäästövinkkiä, joiden ansiosta selvisin hengissä.

1. Älä osta sokeria kaupasta vaan aina käydessäsi kahvilla kaverin luona tai bensa-aseman kahviossa nappaa yksi ylimääräinen sokeripala taskuun. Ajan kuluessa sokerivarasto karttuu suuremmaksi kuin Kuuban vuosituotanto. Toimi samoin sinappi- ja ketsuppipussien kanssa.

2. Ota reppu mukaan käydessäsi kahvilla huoltoasemalla. WC-paperi on kallista, mutta huoltoasemien eriöissä sitä tarjoillaan läpi-ilmaiseksi. Älä ole ahne ja kunnioita huoltoasemayrittäjiä sosialisoimalla vain pari rullaa per asema.

3. K-kauppojen tuoreustakuu on suurempi energianlähde kuin aurinko. Varaa hetki aikaa ja etsi päivän tai pari viimeisen myyntipäivän ylittäneitä tuotteita (niitä löytyy ihan kiitettävästi kiireiseen aikaan). Ilmoita vain kassalla ottavasi ne mukaan. Kerää kärryyn myös rikkinäiset tuotepakkaukset ja väärillä hintalapuilla varustetut tuotteet (jos tuotteessa on eri hinta kuin hyllyn kyljessä, tuotteen saa ilmaiseksi). Kaupassakäyntiä ilmaiseksi.

4. Jos ravintolassa juomanlaskija epäonnistuu ja oluttuoppi vaahtoaa, tarjoudu maksamaan siitä 50 senttiä.

5. Lähetä tekstiviestit netistä niin ei tarvitse saldoa. Esim. 1stwap.com tai speedytomato.fi. Tietysti vielä parempi on soittaa toisten puhelimista.

6. Grilleillä ja pizzerioissa on yleensä sellaiset passit, joihin kerätään leimoja ja vaikkapa kymmenellä saa ilmaisen pizzan. Mene aina loisimaan mukaan kun kuulet jonkun kaverin menevän pizzalle ja pakota hänet ottamaan leima sinun passiisi. Muista kerjätä siltä kaverilta slice.

7. Hyvä tapa hankkia kaljarahaa ja nautintoaineita on pitää kinkereitä kämpillä. Seuraavana päivänä jääkaapista löytyy yleensä pilsneri (jos olet tajunnut kätkeä sen edellisenä iltana) ja jossain on varmasti tupakka-aski (jos olet tajunnut kätkeä sen edellisenä iltana). Tyhjistä pulloista saa rahaa ja asuntoon unohtuneet paidat, kengät, takit ja kellot (jos olet tajunnut kätkeä ne edellisenä iltana) voi myydä kirpputorilla.

8. Palauta polkupyöriä ja potkureita poliisilaitokselle. Saat ilmaisen kyydin pyörän löytöpaikalta poliisilaitokselle, joka usein sijaitsee lähellä taajaman keskustaa. Kieltäydy epäilysten välttämiseksi löytöpalkkiosta (käytännössä 10-20 euroa), mutta anna tilinumerosi poliiseille. Keväisin noutamattomat pyörät ja muut löytötavarat huutokaupataan ja löytäjä saa 33% myyntihinnasta. Tällä tavoin voit myös hienosti ulkoistaa kaiken itse varastamasi tavaran välittämistoiminnan poliiseille. Kansalaista vartenhan ne ovat.
9. Keksityt reklamaatiokirjeet. Pistä kirjekuoreen kuolleita hyönteisiä tms. ja lähetä se pahaa-aavistamattomalle valmistajalle, jonka tuotteita haluat. Valmistajilla on harvoin munaa olla ottamatta valituksia huomioon ja paluupostissa kilahtaa yleensä liioitellun paljon pahoittelutuotteita ja valittelukirje (jotka ovat hauskoja keräilykohteita). Varo valittamasta samalle valmistajalle liian montaa kertaa välttyäksesi petossyytteiltä.

10. EU-ruokapaketit ovat ilmaisia. Nakita myös mahdolliset porvarisperheistä olevat kaverisi hakemaan sinulle avustuspakkauksia ja varastoi niitä pahan päivän varalle.

11. Vaalikampanjat ovat hyvä ravinnonlähde. Lähes poikkeuksetta edustuskokouksissa on muonatarjoilu. Täällä Lapissa kannattaa vierailla Keskustan kojuissa, poronlihakeitto on hyvää.

13. Jeesus-seuroissa ja käännytysilloissa saa syödäkseen, mutta vastalahjaksi täytyy vastaanottaa parantavia rukouksia.

14. Älä osta lehtiä, tilaa niiden näytenumeroita kustantajien kotisivuilta. Esim. Hesarin saa kahdeksi viikoksi. Käytäntö on osoittanut, että näytenumeron tilaajista pidetään jonkinlaista tietokantaa ja samoilla tiedoilla ei voi tilata monta kertaa samalta kustantajalta. Kannattaakin muuttaa aina jotain pientä, esimerkiksi kirjoittaa etunimensä tai kadunnimensä hieman muutettuna. Kunhan ei muuta liiaksi, että kusti sentään arvaa kenestä on kyse. Muista valehdella puhelinnumerosi, että et saa häiritseviä myyntipuheluita.

15. Jokamiehenoikeus on siunaus. Pyydystä itse ruokasi. Tarkoitan lähinnä kalastamista ja/tai metsästystä. Syksyllä kerätyistä marjoista valmistuu maittava viini, jolla voi paeta köyhän arjesta. Urbaaniolosuhteissa tämä on ymmärrettävän vaikeaa, mutta jos et ole liian tarkka siitä mitä syöt, voithan aina loukuttaa rusakoita, lokkeja ja myyriä, kenties kulkukissoja ja -koiriakin.

16. Ota reppu mukaan, vuoraa se muovipussilla, ja suunnista syö-niin-paljon-kuin-jaksat buffettiin ja majoittaudu suojaiseen nurkkapöytään. Täytä reppu hiljalleen. Periaatteessahan se ei ole rikos, sillä syöthän sinä ne myöhemmin.

17. Jos olet tosi kauppamies, kuppaa annetaan.net:istä tai Keltaisen pörssin annetaan-osastolta tavaraa ja myy niitä idiooteille. Yleensä tavaroista joutuu maksamaan arvoa kovemman postimaksun josta syystä minä ainakaan saanut hommaa toimimaan odotetulla tulostavoitteella. Mutta jos viekkautta riittää, niin miksei se voisi toimiakin.

Annetaan parempaan kotiin leikattu, punaraidallinen Joonas-kolli. Ikä n. 10 vuotta. Loistavan luonteen omaava kissa-persoona kaipaa rakastavaa leikittäjää ja rapsutuksia. Tottunut lapsiin, ulkoillut valjaissa. Mukaan kaikki tarvikkeet. Voin maksaa Joonaksen matkan myös muualle Suomeen.

Olen nyttemmin suunnitellut gerbiilien, kanien ja kilpikonnien vastaanottamista (niitä lahjoitetaan satamäärin pitovaikeuksien, muuttojen jne. vuoksi) ja niiden muutamista rahanarvoisiksi tuotteiksi täyttämisen ja käsityöläistekniikoiden keinoin. Joonas-kollin punaraidallisesta turkista voisi syntyä ompelukoneella kelpo lakki ja kallosta pienellä laittamisella tulisi hieno kynttilänjalka. Hienoista kilpikonnan kuoresta tehdystä tuhkakupista voisi saada parikin euroa kirpputorilla ja jäniksenkäpälät menevät aina kaupaksi tässä taikauskoisessa yhteiskunnassa.

17. Pistokeikkoja en suosittele kuin äärimmäisessä hädässä. Eräs toverini oli kerran niin nälkäinen ja köyhä, että myi itsensä kolmeksi tunniksi työvoimaksi erääseen ravintolaan. Hän keräsi pöydistä tyhjiä tuoppeja ja tyhjensi tuhkakuppeja ja kuittasi siitä pari pizzaa ja pari askia savukkeita. Työnteko on kuitenkin tuomittavaa, ja varsinkin sellainen joka kasvattaa harmaata taloutta.

18. Ravintoloiden penkinväleistä löytyy usein rahaa, mutta kaivaminen kannattaa suorittaa huomaamattomasti, varsinkin jos aikoo tarjota löytyvillä rahoilla vieressä istuvalle kauniille neidolle drinkin.

19. Bensa on halvempaa kuin olut.

20. Kuolleet naiset eivät välitä minkälaisella autolla ajat.

(Ei ääniä)
Loading...

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *